Recentie uit Lekker 2015

Het gaat goed bij de Kolentip. Op vrijdag-avond zit het restaurant bomvol, er kan echt geen gast meer bij. Toch nemen de medewerkers de tijd om ons enkele open wijnen te laten proeven alvorens wij onze wijnkeuze bepalen! Prima iniatief van de gastvrouw, die ondanks de drukte zelf ook de tijd neemt voor een goede uitleg over de ontwikkelingen van de Kolentip en tijdens het diner over de menukeuzes en de Amuserie, bestaande uit zes gerechtjes, een tip van de chef. Er wordt veel gebruik gemaakt van regionale producten en vegetariërs komen hier goed aan hun trekken. Bij het aperetief een originele amuse in de vorm van gelei van kropsla met een kruidenkrokant en auberginemousse. Lekker!

Ook alle zes gerechtjes van de Amuserie zijn goed bereid en worden aantrekkelijk gepresenteerd. Het hoofdgerecht van diamthaas mist de inventiviteit die we bij de andere verrassinen ervaren, maar de bereiding is volgens het boekje. Hulde voor de Aardappel Anders, bestaande uit onder andere gekarameliseerde truffelaardappeltjes, mousse van ratte-aardappels en gefrituurde aardappelblokjes. De wijnkaart is beknopt, met relatief onbekende Franse en Italiaanse, veelal biodynamische, wijnen tegen redelijke prijzen.

Het valt op dat de medewerkers lol hebben in hun werk en trots zijn op hun bedrijf. Als je zo’n sfeer kunt creëren dan doe je het goed, dus hulde aan het adres van eigenaar Danny Meijers.

– Recentie uit de Lekker, 37ste jaargang, 2015.